31 Ιουλίου 2019

Star Trek Enterprise

Σταρ Τρεκ: Αποστολή στο διάστημα
2001-2005 ‧ Τηλεοπτικό πρόγραμμα


Η τηλεοπτική σειρά παρακολουθεί τα ταξίδια του πρώτου Εντερπράιζ, πριν ακόμη ιδρυθεί η Ομοσπονδία και πριν λάβουν χώρα οι περιπέτειες της αρχικής σειράς. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο επεισόδιο λαμβάνει χώρα δέκα χρόνια πριν την ίδρυση της Ομοσπονδίας και πάνω από εκατό χρόνια πριν τα γεγονότα των επεισοδίων της αρχικής σειράς. Σχεδόν ένας αιώνας έχει περάσει από την εφεύρεση του πρώτου κινητήρα ικανού να επιταχύνει διαστημόπλοια με ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός (warp drive) και την πρώτη επαφή των ανθρώπων με μία εξωγήινη φυλή, τους Βουλκάνιους. Η ανθρωπότητα κάνει τα πρώτα της βήματα σε ένα λαμπερό και ειρηνικό μέλλον. Κατασκευάζεται το πρώτο γήινο υπερσύγχρονο διαστημόπλοιο εξερεύνησης, το "Εντερπράιζ", κυβερνήτης του οποίου είναι ο Τζόναθαν Άρτσερ (Jonathan Archer), που τον υποδύεται ο ηθοποιός Σκοτ Μπάκουλα (Scott Bakula), και είναι ικανό να ταξιδεύει ταχύτερα και μακρύτερα από οποιοδήποτε ανθρώπινο διαστημόπλοιο που κατασκευάστηκε ποτέ.

Άλλα μέλη του πληρώματος είναι η πρώτη αξιωματικός, η Βουλκάνια Τ'Πολ (T'Pol, την υποδύεται η Τζολίν Μπλάλοκ [Jolene Blalock]), ο πρώτος μηχανικός Τριπ Τάκερ, ο αξιωματικός ασφαλείας Μάλκολμ Ριντ, και η ειδικός στις επικοινωνίες Χόσι Σάτο. Το "Εντερπράιζ" είχε χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης και η παραγωγή του διακόπηκε στο τέλος της 4ης περιόδου, το 2005. Η αποτυχία του "Εντερπράιζ" και η παράλληλη εισπρακτική αποτυχία της δέκατης ταινίας ("Νέμεσις") το 2002, συντέλεσαν στη αναστολή νεότερων παραγωγών Σταρ Τρεκ μέχρι το 2008, οπότε ξεκίνησε η παραγωγή της ενδέκατης ταινίας της σειράς.


Πρώτο επεισόδιο: 26 Σεπτεμβρίου 2001
Τελευταίο επεισόδιο: 13 Μαΐου 2005
Αριθμός σεζόν: 4
Συγγραφείς: Ρικ Μπέρμαν, Μπράννον Μπράγκα, Μάνι Κότο κ.α.
Σύνθεση μουσικής: Νταϊάν Ουόρεν


Το Σταρ Τρεκ: Αποστολή στο διάστημα, (αγγλικά:Star Trek: Enterprise) είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας που δημιουργήθηκε από τους Ρικ Μπέρμαν και Μπράνον Μπράγκα . Αρχικά προβλήθηκε από τις 26 Σεπτεμβρίου 2001, εώς και τις 13 Μαΐου 2005, στο UPN, και αποτελείται από 98 επεισόδια και τέσσερις κύκλους. Είναι η έκτη σειρά στο franchise του Star Trek, και χρησίμευει ως πρίκουελ της Αρχικής Σειράς Σταρ Τρεκ. Η τηλεοπτική σειρα διαδραματίζεται στον 22ο αιώνα, εκατό χρόνια πριν από τα γεγονότα της Αρχικης σειράς και λίγο πριν από τη δημιουργία της Ομοσπονδίας των Πλανητών. Η σειρά ακολουθεί τις περιπέτειες του Enterprise, του πρώτου αστρικού πλοίου της Γης που μπορεί να ταξιδέψει με αστρική ταχύτητα πέντε, καθώς εξερευνά τον γαλαξία και συναντά διάφορα ξένα είδη.

Μετά την ολοκλήρωση του Star Trek: Διαστημικός Σταθμός 9 και ενώ το Star Trek: Voyager είχε προγραμματιστεί να τελειώσει, το UPN ζήτησε από τον Μπράγκα και τον Μπέρμαν να σχεδιάσουν μια νέα σειρά για να συνεχίσουν το franchise. Αντί να βάλουν την νέα σειρά να διαδραματίζεται στον 24ο αιώνα παράλληλα με τον Διαστημικό Σταθμό 9 και το Voyager, το δίδυμο αποφάσισε να βάλουν το Enterprise να διαδραματίζεται σε μια προγενέστερη περίοδο, επιτρέποντάς τους να εξερευνήσουν νέα μέρη του φανταστικού σύμπαντος Star Trek. Ο Μπέρμαν και ο Μπράγκα συμπλήρωσαν τα επεισόδια γύρω από ένα βασικό τρίο χαρακτήρων: τον καπετάνιο Jonathan Archer (Scott Bakula), τον διοικητή Charles "Trip" Tucker III (Connor Trinneer) και την υποδιοικήτρια Τ'Pol (Jolene Blalock).

Πηγές: series-stream.com / Facebook / Wikipedia / Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου